fbpx
Beyond Polus Advanced

Избелващи агенти и методи

Избелващите пасти за зъби са достъпни и всеки може да си ги закупи  дори и от супермаркета.Тези пасти обикновено съдържат абразивни агенти като магнезиев карбонат,хидратиран алуминиев оксид, калциев карбонат . Те  полират и премахват лесно екзогенните оцветявания по емайла на зъбите, но не променят естествения им  цвят . Някои пасти съдържат и пероксиди в много ниски концетрации (агентите,които се съдържат в геловете за избелване),които могат да избелят зъбите най-много с един нюанс,често крайно недостатъчно за мечтания резултат.

Водороден пероксид и карбамиден пероксид  са  химичните  продукти, които се съдържат в избелващите гелове за професионална употреба.Те въздействат върху зъбите като променят реално естествения им  цвят. Карбамидния пероксид  във водна среда се разпада отново до водороден  пероксид  . Страничен ефект на пероксидите са зъбна свръхчувствителност,а ако попаднат върху лигавицата могат да причинят раздразнение.  Добрата новина е, че страничните ефекти са реверзибилни, т.е преминават скоро след преустановяване на избелващата процедура. За професионална употреба геловете с водороден пероксид са в 25-40 % концентрация.  Абсолютно забранено е ползването им в домашни условия. Те се прилагат задължително със специална гингивална бариера, която предпазва меките тъкани от увреждане.

Тези агенти имат най-добър избелващ ефект, когато се използват заедно със специални лампи за избелване. Beyond Polus Advanced работи комбинирайки LED и халогенна светлина. Тази технология позволява на стоматолога да контролира интензитета на светлината, в зависимост от състоянието на зъбите на пациента и желаният нюанс, който се цели да се постигне. Има три интензитета на работа – лек, среден и висок. Тази лампа  – робот, притежава силата да проведе избелването само в едно посещение  за 30 минути, а специално разработените гелове на фирмата гарантират минимализиране на страничните ефекти, дори пълната им липса.  През 2018 г фирмата производител за осма година подред  получава  златен медал на DENTAL ADVISOR AWARD-USA.

За домашно избелване се допускат продукти с най-много  10% съдържание на карбамиден пероксид, който във водна среда се разпада до 3% водороден. Той се предлага в гелообразна форма с готови шини – носител или се приготвят в денталния кабинет специални индивидуални такива. Има също така и ленти за зъби, които се залепват по външната повърхност на горните и долните зъби в областта на усмивката, но те не могат да се ползват, ако има ортодонтски проблеми, т.к не могат да се залепят еднакво по всички третирани зъбни повърхности. Трябва задължително да се следват стриктно инструкциите на фирмата производител, и преди започването на домашна процедура да преминете  преглед при лекуващият ви дентален лекар.