fbpx

Избелвайте зъбите си само когато са здрави, съветва стоматолог

От 22 юли до 22 август 2009 г. ще се проведе кампания за безплатен първи преглед при стоматолог, чиято цел е да се помогне на хората да имат по-бели зъби. Това съобщи по време на пресконференция днес д-р Теодора Недялкова – дентален лекар в Стоматологични клиники “Недялков”. Тя коментира, че един от най-популярните методи за избелване на зъбния емайл е система за домашно избелване на зъби „Beautiful White System”. Специалистът обаче предупреди, че системата може да се използва само когато зъбите на пациента са здрави.

Д-р Недялкова коментира, че системата може да се закупи свободно от аптеките, но е добре преди това да бъде проведена консултация със стоматолог. Причината е, че препарата не бива да се използва, когато пациентът има проблем с венците или зъбен камък. Тя не се препоръчва и при бременни жени и деца, защото не са правени клинични изпитвания какъв ще бъде ефектът върху тях. Важно е да се знае също така, че не бива да се прекалява с нейното използване – системата се използва между 7 и 14 дни по два пъти на ден – сутрин и вечер по 20-30 мин. на процедура, каза д-р Недялкова. Тя отбеляза, че съществуват различни причини за потъмняването на зъбите и загубата на техния блясък. Предпоставки за промяната на цвета на емайла са приемът на кафе, чай, вино, тютюн и др. Причина може да бъдат и някои антибиотици от треациклиновата група, зъбни травми и дори наследственост.

Започва кампания за избелване на зъбите

Днес от 12:00 часа в Пресклуб София Прес ще се проведе пресконференция на тема: Старт на Кампания за избелване на зъбите и безплатни консултации при стоматолог. В пресконференцията ще вземат участие д-р Теодора Недялкова – дентален лекар в Стоматологични клиники “Недялков”, която ще представи необходимостта от поддържане на добра орална хигиена и ползите от избелване на зъбите и д-р Георги Димитров – дентален лекар в Дентална клиника “Дека дентал”, който ще направи демонстрация на иновативен продукт за избелване на зъби в домашни условия.

На пресконференцията ще бъдат представени начините за избелване на зъбите и тяхната ефективност, причините и факторите за потъмняването на зъбите, както и препоръките за поддържане на добра орална хигиена и предпазване от нежелани ефекти след избелване.

В периода 22 юли – 22 август 2009 г. ще се проведе Кампания за безплатен първи преглед при стоматолог. Записванията за безплатна първа консултация при специалист ще стават на гореща линия 0700 10 105 (на цената на един градски разговор от цялата страна). Стоматолозите, включили се в кампанията, ще инструктират пациента за начините на използване на системата за домашно избелване на зъби и ще му направят безплатно първата манипулация със системата, която пациентът вече си е закупил. Повече информация за кампанията можете да откриете наwww.beautifulwhite.bg

Потъмнелите зъби са не само естетичен, но и здравословен проблем. Те състаряват усмивката, понижават самочувствието и предразполагат към заболявания на устната кухина. Предпоставки за потъмняването на зъбите са тютюнопушенето, консумацията на кафе, чай, вино, някои плодове, медицински продукти с оцветяващ ефект.

 

 

Забележка:

Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!