fbpx

Д-р Недялкова: Работя със сърце и не си жаля силите

Екипът на Doctiming.bg разговаря с д-р Теодора Недялкова, стоматолог в клиника „Недялков”. Тя спечели наградата за медици с профили на сайта – чрез томбола късметът й донесе чисто нов iPad mini.

–  Д-р Недялкова, от кога съществува Вашата практика?

–  Работя от 2005 г., като специално тази практика, този кабинет, е от 2 години.

– В коя област на стоматологията се концентрира професионалният Ви интерес?

– Пародонтологията – специлизирам в тази област вече трета година в Медицински университет – София.

– Как се гради име и престиж в тази конкурентна сфера?

– Моето мото е да си много честен спрямо пациентите, много акуратен, да си много трудолюбив и да не си жалиш силите.

– Кой е най-големият Ви успех?

– Всеки ден имам професионални успехи. Най-големият ми успех е, когато пациентът е много доволен и аз съм много доволна. Аз работя със сърцето си и въобще не си жаля силите. А в личен план – имам страхотно семейство.

– България е на едно от първите места в Европа по брой на стоматолозите, а в същото време денталното здраве на българина постоянно се влошава. Как ще коментирате това?

– Няма достатъчно покритие на Националната здравноосигурителна каса като финансов пакет. А пък българинът е опрян просто до стената, трудно намира пари да се изхранва, а камо ли да си прави някакви по-специфични неща в устата. Той просто иска зъбите да са здрави, “да закърпим положението”, както се казва. Но разбира се, има пациенти, които могат да си позволят и много луксозни неща. Така мога да си ги обясня нещата – че повечето хора просто нямат финансов ресурс, а не толкова, че нямат здравна култура.

– Има ли разлика в нивото на денталната грижа в България и в другите европейски страни?

– Като професионализъм – не, абсолютно категорична съм. Достатъчно конференции и курсове съм изкарала в чужбина, мога да кажа, че стоматолозите сме на много добро ниво, на световно ниво.

Аз имам изключително много пациенти от всички краища на света – Япония, Америка, Германия, които идват всяка година, работя по техните зъби, те се поддържат при колеги там и работим в много добра колаборация. Имам големи симпатии и много добри връзки с колегите, които поддържат моите пациенти там и твърдят, че стоматологията в България е наистина на много добро ниво, което ме кара да се гордея.

– Пациентите Ви са доволни от вас, както личи по коментарите в сайта Doctiming.bg. Как успявате да ги предразположите?

– Аз съм до голяма степен и психолог, няма как иначе.

– Успявате да спечелите доверието на пациентите, Вашият профил е един от най-пълните с информация и отзиви сред медиците на Doctiming, може би и това Ви помогна да спечелите наградата на проекта –iPad miniЗа какво ще използвате устройството?

– Благодаря отново на всичките си пациенти. Ще го ползвам професионално, ще ми помогне много за завършването на специализацията – за качването на данни, за снимков материал, всички папки на пациентите. По-бързо ще работя с него. Догодина трябва да завърша специализацията си по пародонтология и имплантология.

– Какво ще посъветвате пациентите, които търсят специалисти в интернет?

– Виждам, че нещата се случват от уста на уста и аз съм привърженик на това. Най-добрата реклама е от уста на уста. Но когато един пациент чуе, че някой доктор е добър, той винаги решава и да провери. И е много хубаво да има такива сайтове, където човек може да прочете и други коментари, а не само тази “уста”, която му е дала първоначалната препоръка.

 

 

Забележка:

Този материал не е медицинска литература и не замества консултациите със специалист. Журналистическият текст има за цел да провокира въпроси от здравно естество и препоръчва да се обръщате винаги към медицинско лице за съвет!